Ege Akdeniz Turu Gezisi
 

Ege Akdeniz Turları

 

Ege Akdeniz Turları

 

Ege Akdeniz Turu

 

7 Gece Otel Konaklama

ANTALYA-KEKOVA-DALYAN-MARMARİS-FETHİYE-GÖKOVA-BODRUM-DİDİM-EFES-ŞİRİNCE

 


  1.GÜN CUMA:

Yalova Bursa Balıkesir,İzmir üzerinden Selçuk’a hareket.

  2.GÜN CUMARTESİ :

Sabah yolda alınan serbest kahvaltı sonrası Kuran’ da da adı geçen Meryem Ana’ nın evini ziyaret ile turumuza başlıyoruz. Dilek dileme ve kutsal sayılan sudan içeceğiz. Bülbül Dağı’nın tepesindeki bu yerden Panayır Dağı’nın eteklerindeki M.Ö dönemlerde liman şehri olan fakat şimdi Menderes nehrinin getirdiği alüvyonlar sonucu önü dolan ve denizden 4 km içeride kalan Efes Antik Kenti’ ni gezmek için ayrılıyoruz.

 

Tarihçilerin “daha %10 u çıkarılabildi” dedikleri Efes Antik Kentindeki Çift katlı kütüphaneyi, Tapınakları, Agoraları, Evlerini, Çeşmeleri, Anıtları, bolueterion’u dünyanın en büyük Antik tiyatrolarından birini ve de sayamadığımız bir çok yapıyı görme, tanıma ve fotoğraflama imkanı buluyoruz. Öğle yemeğimiz Selçuk’ta alıyoruz.

 

Öğle yemeğimizin ardından Rumlarla-Türklerin yıllarca bir arada yaşadığı ilginç eski ev mimarisi ve şarapları ile meşhur Şirince Köyü gezisi. Sonrasında Didim’e geçiyoruz ve dünyanın en görkemli Yunan tapınaklarından biri olan ve antik dönemde bilicilik merkezi olarak kullanılmış olan Didim Apollon Tapınağı’ nı geziyoruz. Bafa gölü yanından yol alarak vereceğimiz fotoğraf molasının ardından ; adı eğlence ile anılan Bodrum’daki otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama otelde.
 

Ege Akdeniz Turları


  3.GÜN PAZAR TEKNE TURU :

Sabah kahvaltı sonrası Bodrum’un eşsiz Kalesi , Dünyanın en büyük Sualtı Arkeoloji Müzesi gezisi ve bodrum koylarında gönlümüzce yüzme, bodrum güneşinden doyasıya faydalanma imkanı bulacağımız Karaada, Kleopatra Mağarası, Meteor, Camel Beach, Akvaryum Koyu. Tekne turunun ardından akşam saatlerinde otelimize dönüyoruz, akşam yemeğimiz ve konaklama otelde.

  4.GÜN PAZARTESİ TEKNE TURU :

Sabah kahvaltı sonrası Bodrum’ dan ayrılıyoruz. Gökova’ ya varış. Mimarlık ödülü alan Akyaka ‘ nın görülmesini takiben, Cleopatra plajı, İnce kum ve doğal koyları gezebilmek ve denize girebilmek için tekneye biniyoruz ( öğle yemeği teknemizde ). Gökova ’nın eşsiz koylarının ardından yine eşsiz bir berraklıkla sizi büyüleyecek bir tekne turuna daha başlıyoruz.

 

Azmak Çayı Tekne turumuzda sualtının eşsiz güzellikleri yanında dileyen misafirlerimiz için aynı zamanda serin sularda yüzme imkanı olacak. Sonrasında da Marmaris teki otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelde.
 

Ege Akdeniz Turları


  5.GÜN SALI TEKNE TURU:

Sabah kahvaltı sonrası belirtilen saatte hareket ile Kaunos Antik Kenti'nin, Kral Mezarları, İztuzu Plajı (Caretta caretta kaplumbağlarının yumurta bırakabildikleri dünya üzerindeki ender plajlardan biri) , Boğaz ( Tatlı su ile tuzlu suyun karışmadığı doğal mucize) ve sazlıklar arasındaki tekne turumuz için Dalyan’a gidiyoruz. İztuzu plajı’ndaki denize girme molamızın ardından,Türk Turizminin en gözde merkezlerinden biri olan Ölüdeniz’ e gidiyoruz.

 

Akşam saatlerindeki yüzme molamızın ardından, adını Fethi Bey’den almış olan Fethiye’ deki otelimize geçiyoruz. Akşam otelde alınan yemek sonrası isteyenlerle Fethiye Hisatönü’ nde gece turuna çıkıyoruz.

 

Ege Akdeniz Turları

  6.GÜN ÇARŞAMBA TEKNE TURU :

Sabah kahvaltımızın ardından Fethiye körfezinden hareketle on iki adalar tekne tur'umuza çıkıyor ve kolay kolay hafızalarınızdan silinmeyecek bir tur daha yapıyoruz. Denizin mavisi ile yeşilin işlediği güzel koylarda yüzme molalarımız sonrasında tekneden ayrılıp M:Ö. 4. yy la tarihlenen ve Fethiye’ nin simgelerinden biri olan Kral Aminthas’ın anıt mezarını görüyoruz ve günbatımıyla beraber otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelde.
 

Ege Akdeniz Turları


  7.GÜN PERŞEMBE TEKNE TURU:

Sabah kahvaltımızın ardından antik Xanthos çayını oluşturan ve Toroslar'ın eteklerinden çıkan buz gibi kaynakların olduğu Saklıkent’ e ulaşıyoruz.

 

Yapacağımız kısa yürüyüşün ardından Akdeniz’e özgü Turkuaz rengini en iyi tanımlayan Kaputaş Plajı’nı fotoğrafladıktan sonra Kaş’a ulaşıyoruz. Vereceğimiz kısa serbest zaman sonrasında Kaş’tan ayrılıp Türkiye’ye en yakın Yunan (Meis) Adası'nı görerek Mır otu'nun memleketi Derme (Kale) ‘ ye geldiğimizde Noel Baba’nın (Aziz Nicholas) doğduğu Patara’dan geldikten sonra yerleştiği Demre'de öğle yemeğimizi aldıktan sonra Kekova tekne turu için Çayağzı’na gidiyoruz.

 

Bindiğimiz tekne ile Korsan Mağarası ( Dipsiz Mağara), Gökkaya, Batıkşehir, Kekova Adası, Tersane Koyu, Üçağız, Kaleköy, Simena Kalesi görüldükten ve bol bol yüzüldükten sona otobüsümüze dönüyor , sahil yolunu takip ederek Antalya’da ki otelimize ulaşıyoruz.Akşam yemeği ve konaklama otelde…
 

Ege Akdeniz Turları


  8.GÜN CUMA TEKNE TURU :

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrası içerisinde birçok mağara barındıran Düden Şelalesi’ne gidiyoruz.Şelale gezisi sonrasında Tekne turu yapmak üzere Manavgat’a hareket ediyoruz.

 

Manavgat Şelalesini fotoğrafladıktan sonra bizi bekleyen tekneye binerek öğle yemeği eşliğinde gezimize devam ediyoruz.Vereceğimiz yüzme molası ardından ismi antik dönemde nar anlamına gelen Antik Kenti ile ünlü Side’ye ulaşıyoruz.

 

Antik Kent içerisinden geçen çek-çek isimli araçlarla sahile doğru yol alıyoruz. Sahilde bulunan Apollon tapınağını gezdikten sonra vereceğimiz serbest zaman ardından otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelde.


Ege Akdeniz Turları


  9.GÜN CUMARTESİ RAFTİNG:

Sabah kahvaltı sonrası belirtilen saatte hareket ile yörenin gözde aktivitelerinden biri olan Rafting için Köprülü Kanyon’a ulaşıyoruz.Köprü Çayı üzerinde yapacağımız unutulmaz anılar bırakacak rafting sonrası,öğle yemeğimizi Köprü Çay kenarındaki restoranımızda alıp, her türlü bitki türünü görebileceğimiz, 7 farklı göleti bulunan bölgenin en önemli şalelerinden biri Kurşunlu Şelalesi’ne ulaşıyoruz.

 

Şelale gezimizin sonrasında akşam saatlerinde İstanbul’a doğru yola çıkıyoruz. Afyon,Kütahya, Bilecik; Pamukova, Adapazarı üzerinden yol alarak sabah saatlerinde İstanbul’a varıyoruz.Almış olduğumuz kalkış noktalarından siz değerli misafirlerimizle başka bir  organizasyonunda buluşmak dileği ile veda ediyoruz.
 

 

Kişi Başı :  750  TL  

 

Tek Kişilik Oda :  950  TL