Kapadokya turları ve nereleri gezilirKapadokya gezi notları

Kapadokya Turu

 

 Jolly Tur Cuma Hareket

 

2 Gece Otel Konaklama

 

 

Anadolu coğrafyasının insanı en çok şaşkınlığa uğratan , onu alıp başka bir dünyaya götüren bir parçasıdır Kapadokya.

 

Çevresindeki Erciyes ve Hasan Dağının binlerce yıl önce püskürttüğü lavlarla örtülü olan bölge zaman içerisinde yağmurun ve rüzgarın aşındırması ile nakış gibi işlenmiş olağanüstü doğası ile adeta harikalar ülkesine benzemiştir.

 

 

Kayalara oyulmuş yüzlerce mağara ve peri bacaları ile dolu vadiler , yerin yedi kat altına kadar inen yer altı şehirleri ve buralara dokunmuş olan insanın bıraktığı izler inanılmaz bir kültür mirasıdır.

 

Tüm bunlara hayran olmamak imkansızdır ve Anadolu denince akla ilk gelen yerlerden birisi Kapadokya dır.

 

 

Doğa ve tarihin birleştiği Kapadokya rüzgarla yağmurun , tarihle , coğrafyanın birlikte yazdığı bir şiirdir.Pers dilinde güzel atlar beldesi anlamına gelen KATPATUKA dan ismini aldığı düşünülmektedir.

 

Araştırmacı yazar Bilge Umarın tezi ise , Hitit döneminde Hepatuka ( Ana Tanrıça ) kültünün yansıması olan bir isimdir Kapadokya.

 

Bölgede yerleşim kesintisiz olarak birkaç binyıldır devam etmektedir.Şüphesiz bu doğa harikası bölgenin en ilgi çekici özelliği kaya oyma kilise ve manastırlardır.

 

 

Ortodoks.hıristanyanlığının iki önemli azizi olan Snt. Georges ve Snt. Basil Kapadokyalıdır.Göremede 8.yy Ve 9.yy kalma kiliselerde ki freskler halen canlılığının korumaktadır.

 

12. yüzyıla kadar Doğu Roma ve sonrasında Bizans ın önemli inanç merkezlerinden olan Kapadokya Anadolu'nun İslamlaşması sonrasında önemi gittikçe azaldı. Balon turu ile gökyüzünden Kapadokya

 

 

Fakat gerek Selçuklu gerekse Osmanlı döneminde uygulanan hoşgörülü siyaset nedeni ile 1924 deki mübadeleye kadar Hıristiyan nüfus mevcudiyetini devam ettirmiştir.

 

Hatta bu hoşgörünün simgesi olarak Ihlara vadisindeki Snt. Georges kilisesine Selçuklu Sultanı II. Mesut un portresi yapılmıştır.
 

 

  Kapadokya gezisinde başlıca görülmesi gereken yerler aşağıdaki gibidir.
1 – Göreme Açık Hava Müzesi
2- Ürgüp, Uçhisar , Ortahisar kaleleri ve Kızıl Çukur
3- Zelve Vadisi ve Avanos ( Kızılırmak ve Çömlek atölyeleri )
4- Derinkuyu ve Kaymaklı yer altı şehirleri
5- Ihlara Vadisi
6- Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı

7- Gökyüzünde balon turu

 


Eşsiz doğası ile gezilecek yerler elbette bunlarla sınırlı değil sizlerinde keşfedebileceği doğa harikası yerler mevcuttur.Uçan balonla yapacağınız bir gezi veya Güzel Atlar Beldesinde yapılan at safari inanılmaz anlar yaşamanızı sağlayacaktır.

 

 

Kapadokya Balon turları:
Balonla uçuş, artık Kapadokya'nın vazgeçilmez keyfi. Hele hele sonbaharın sarıya ve kırmızıya çevirdiği yaprakların ve sararan otların yarattığı manzara için ekim-kasım ayları biçilmiş kaftan.

 

Sabahın beşinde başlayan hazırlıklar, bir saat süren bir uçuşla devam ediyor. İndiğinizde, şampanya partisi ve kek ikramı çabası. Balonla uçmak isteyenler için önerimiz, "Kapadokya Balloons Göreme" şirketi.

 

Kaili Kidner ve Lars-Eric Möre ikilisi profesyonelliğin bütün gereklerini yerine getiriyorlar. Sizi sabahleyin otelinizden araçlarıyla alıyor ve uçuş sonrasında da istediğiniz yere bırakıyorlar.

 

 

Kapadokya gezi haritası  >

 

 

Kapadokya gezi notları  >

 

 

Kapadokya gezilecek yerleri  >

 

 

Kapadokya butik oteller  >

 

 

Joll tur ile

 

 

Kişi Başı :  470  TL

 

Tek Kişilik Oda :  450  TL